2021-09-14 14:38:22• hírek • Bede Emőke

Mutatjuk a közlekedési rendőrség egyhetes akciójának eredményeit

Szeptember 6. és 12. között a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztálya nagyszabású akciót szervezett, mely során elsősorban azokon az útszakaszokon ellenőrizték a forgalmat, melyeken a legtöbb súlyos baleset történik.

A közlekedési rendőrök a hét napon át tartó akció során olyan sofőrökre „vadásztak”, akik elmulasztották bekötni a biztonsági övet, ittasan, esetleg kábítószer hatása alatt vezettek vagy túl gyorsan hajtottak. Nem menekültek ugyanakkor a szabálytalankodó gyalogosok, szekeresek és biciklisek sem, és természetesen azok is hiába magyarázkodtak, akik a gyalogátkelőhöz érve nem adták meg az elsőbbséget. Ugyancsak az akció keretében ellenőrizték azt is, hogy a személy- és áruszállítók betartják-e a rájuk vonatkozó szabályokat.


Az egyhetes megmozdulás során a szatmári rendőrök 521 pénzbírságot szabtak ki: 241-et gyorshajtásért, 3-at a gyalogosoknak járó elsőbbség meg nem adásáért, 10-et a járműveknek járó elsőbbség meg nem adásáért, 18-at a szabálytalanul közlekedő gyalogosok kaptak, 24-et a biciklisek, 1-et egy szekeres, 4-et ittas vezetésért róttak ki, 7-et szabálytalan előzésért, illetve további 231 bűntetést olyan kihágásokért, melyek az említett kategóriák egyikébe sem sorolhatók, mi több, 11 esetben büntetőeljárást is kezdeményeztek az érintettekkel szemben.


Az akció során összesen 59 autóvezetői engedélyt függesztettek fel: 32-t gyorshajtásért, 4-et ittas vezetésért, 7-et szabálytalan előzésért, 10-et elsőbbségadás elmulasztásáért, 3-at a gyalogosoknak járó elsőbbség meg nem adásáért és 3-at más jellegű szabálytalanságok miatt.


A rendőrség emlékeztet mindenkit, hogy az ilyen jellegű akciók célja, nem a minél nagyobb számú bírságok kiszabása, hanem a közlekedési balesetek megelőzése.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: